FC ZUBŘÍ - PODLESÍ - 2:0 (0:0)

06.08.2016 09:18

Zubří vstoupilo do sezony vítězně. V souboji nových trenérů porazilo doma Podlesí 2:0 (0:0). Domácí potrestali dvě chyby hostí během sedmi minut a bylo rozhodnuto. Navíc se ve vynikající formě ukázal také nový domácí brankář Lukáš Blabla.
Nový trenér Zubří Dušan Dohňanský prožil vítěznou premiéru. „V prvním poločase hrálo Podlesí pěkný kombinační fotbal a bylo více na míči. Dali břevno, nám chytil Ostřanský míč na lajně. My jsme hráli moc na nákopy, a proto jsem kluky nabádal o přestávce, aby hráli více kombinačně a to přineslo efekt. Nejprve se šťastnou tečovanou střelou trefil Mitáš, pak dal hlavou krásný gól po rohu Krupa. Pak ještě Drda pálil do brankáře. Oni tvrdou střelou prověřili Blablu,“ řekl k samotnému utkání Dušan Dohňanský.
První branku Zubří dala nová tvář Ondřej Mitáš. „Ondra tady hrál, ale nyní se tři roky fotbalu nevěnoval. Svými výkony v přípravě se mi zamlouval a dnes se odvděčil startem v základní sestavě v podobě vstřelené branky,“ řekl Dohňanský na adresu nové postavy Zubří.
V sestavě Zubří se překvapivě objevil také Libor Raždík, naopak v ní chyběl Radim Vokáč. „Libor avizoval konec s fotbalem v prvním týmu na konci loňské sezony, ale i když má práci na směny, malé dítě a nebude na každý zápas, já s jeho službami počítám. Radim je zraněný, přišel se podívat a na druhé kolo by měl být k dispozici,“ dodal Dušan Dohňanský.
Hostující trenér Karel Baroš se na lavičce Podlesí vrátil k trénování po devíti a půl letech. „Trénoval jsem naposledy ve Valašském Meziříčí starší dorostence a první tým a působil také ve Stříteži. Nyní na konci srpna končím pracovní pobyt v Praze, a tak jsem kývl na nabídku Podlesí. Měla o mne zájem také Střítež, ale bylo to trochu dál a práce v Podlesí se mi zdála perspektivnější. Je tady zajímavý tým,“ říká Karel Baroš na adresu svého trenérského comebacku. Ten zatím nebyl podepřen bodovým ziskem. „Herně jsme byli opticky lepším celkem. Udělali jsme ale ve druhém poločase dvě fatální chyby, které soupeř potrestal. My jsme jejich chyby v góly nepřetavili, a proti Zubří Vyhrálo zaslouženě. My jsme měli břevno, něco nám pochytal výborný domácí brankář Blabla. Měli jsme další dvě gólovky, nějaké náznaky jsme pokazili špatnou kombinací,“ řekl Karel Baroš k prohranému zápasu Podlesí.


zdroj: www.valasskyfotbal.cz